Anne-Marijn Coelingh Bennink

"vrijheid is het besef, dat de dingen die ertoe doen, je niet afgenomen kunnen worden"

'Wie kies je om te zijn?'

Wie kies je om te zijn, en wat kies je dan om te laten zien? Uiteindelijk zijn dat de vragen die er in leiderschap het meest toe doen. Zowel in een professionele setting als in het persoonlijke leven. Als je die twee al los van elkaar zou willen zien. 

Wie kies ik om te zijn?

Ik werk met veel plezier als ondernemer, vind het fijn zelf kunnen bepalen op welke plekken ik kan bijdragen en welke opdrachten mij passen. Om dit te kunnen doen, heb ik het eerste deel van mijn werkende leven ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, in een leidinggevende positie. Leiding geven paste mij, maar ik wilde me inhoudelijk verder verdiepen en daarom maakte ik in 1998 de overstap naar de consultancy (Hay Group/Kornferry). Ik leerde veel, verzamelde accreditaties in allerlei methodieken, kreeg een ‘kijkje in de keuken’ van een grote diversiteit aan organisaties en ontwikkelde me door de jaren heen van adviseur naar ‘trusted advisor’ en executive coach. 

In 2009 was het tijd voor 'een pas op de plaats', en vertrokken we met ons gezin voor een reis door Australië. Na thuiskomst besloot ik mijn eigen bedrijf te starten en dat resulteerde een jaar later in de oprichting van The Talent Lane, samen met Pascale. De opdrachten die ik binnen The Talent Lane doe, bestaan voornamelijk uit (executive) coaching, begeleiding van leiderschapsprogramma's, intervisie en coaching van directieteams. Daarnaast werk ik veel met familiebedrijven, ben ik gespecialiseerd in systeemwerken en Transactionele Analyse en werk ik als facilitator in internationale 'Women Leadership'  programma's. 

En verder?

Studeerde ik Italiaans en Geschiedenis. Teruggaan in de tijd, leert je de huidige context te begrijpen en toekomstgericht te denken. Datzelfde geldt voor de oorsprong van gedrag. Wie zijn of haar eigen geschiedenis kent, kan ook het heden en de toekomst bepalen. Dat betekent in een professionele context: afstand (kunnen) nemen, eerlijk en moedig zijn: ‘put the fish on the table’. En ervoor zorgen, dat je minimaal je eigen patronen en die van je omgeving begrijpt, kent en herkent. 

CONTACTINFORMATIE

Anne-Marijn Coelingh Bennink

Binnenhof 62-b 
1412 BP Naarden 
T: +31 (0)20 470 3211 
amcb@thetalentlane.nl
Skype: annemarijn68

Top